A kültéri védelem az egyik legfontosabb területe a biztonságtechnikának!

Minél korábban tudomást szerzünk egy esetleges behatolásról, annál korábban tudunk rá reagálni, ezzel helyzeti előnyhöz juthatunk a behatolóval szemben.

Kerítésvédelmi rendszer

Legjobban elterjedt, elsődleges védelmi vonal: a kerítés. A kerítésen elhelyezett érzékelőkábel képes detektálni a mászás vagy a kerítés átvágás tényét, melyről értesítést küld. Így a védett területen tartózkodó, vagy éppen távol lévő tulajdonos azonnali információhoz jut egy esetleges behatolási kísérletről. Ajánlott családi házak, ipari ingatlanok, napelemparkok védelmére.

Elektromos kerítés

Az elektromos kerítés feladata a behatolás jelzése, valamint elhárítása. Maga a tény, hogy a védendő objektum elektromos kerítéssel van ellátva, már önmagában egy visszatartó erő lehet a behatolóval szemben (a törvényi előírásoknak megfelelően a kerítés számos pontján fel kell tüntetni, hogy elektromos kerítés üzemel). Az energiaadó központ a vezetékrendszeren 5 joule erősségű áramütést okoz, ami nem eredményez maradandó sérülést, viszont elrettenti a behatolót a további próbálkozástól. Elsődlegesen ipari parkok, napelemparkok védelmére ajánlott.

Mikrohullámú eszközök

A mikrohullámú sorompók napjainkban elég elterjedt eszközök. Előnyük az infrás társaikkal szemben, hogy nem érzékenyek az időjárási körülmények generálta behatásokkal szemben. Képesek akár 300 m hosszú sávot lefedni, ahogy a behatoló átsétál a mikrohullámú tartományon keresztül, akkor azonnali jelzést generál. A mikrohullámú sorompók telepítése során ügyelni kell a sík területre, illetve 3-4 méteres szabad sávot kell kialakítani az adó és a vevő között. Ajánlott: családi házak, ipari ingatlanok, napelemparkok védelmére.
Kombinált egypozíciós eszközEzen termék az infra és a mikrohullám kombinációja kis hatótávolságra (10 m)
Ajánlott: családi házak, ipari ingatlanok, bizonyos területeinek levédésére napelemparkok védelmére.